Sušené slazené cranberries. Prevážne polovicní bobule jsou tmave cervené až hnedé, mekké a mají chut ovocne kyselou, mírne sladkou.
Cranberries jsou dobrým zdrojem vlákniny. Jsou univerzálne použitelné v
müsli,
smesích orechu a ovoce oraz do varení a pecení.
Cranberries jsou také nazývány rašeliníkové bobule. Zvlášte oblíbené jsou v USA a Kanade, kde by si svátek jako Den díkuvzdání bez techto malých cervených zázracných bobulí nemohl nikdo predstavit.
Produktové poznatky: Jak se cranberries sklízejí? Normální, suchá sklizen cranberries je velmi nárocná a provádí se pouze pro malou cást plodu, které se konzumují cerstvé. Pro cranberries, které se zpracovávají na štávu nebo sušené ovoce, probíhá sklizen s pomocí vody. Pola sa zaplavia a stroje zabezpecujú pohyb vode, aby sa bobule oddielili od rostliny. Protože bobule majú vzdušné komory a plavú na hladine vody, dajú sa snadno odebrát.