Kokosová drt strední velikosti. Jemná, krémove bílá drt má pevnou konzistenci a mírnou, sladkou chut s nádechem mléka. Je bohatá na vlákninu. Drt je ideální pro pecení a je oblíbená nejen o Vánocích. Lze z ní pripravit mnoho pochoutek, jako jsou kokosové makrony nebo ruzné dezerty. Hodí se také do sladkých a slaných pokrmu, k dochucování jídel nebo k ozdobení dezertu, ovocných salátu a dalších sladkostí. Takto snadno mužete procestovat karibskou kuchyní.
Zajímavost: Kokosová orech je z botanického hlediska stonek, nikoliv orech. Patrí sem stejne jako merunky, trešne, manga, kávové boby a olivy. Celkove nabízí mnoho možností použití. Oceníme si tak kokosovou vodu, krémovou
kokosovou mlécnou smetanu nebo
kokosový olej. V zemích puvodu slouží tvrdá skorápka jako palivo a vláknitá vrstva se používá na výrobu textilií, jako jsou koberce, koše a dokonce i izolacní materiály.